DOĞAKA Girişimci Geliştirme Merkezi Programı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantıları Tamamlandı

Ajansımız koordinasyonunda, TR63 Bölgesi’ndeki üniversiteler ile işbirliği içinde düzenlenen Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Girişimci Geliştirme Merkezi (DOĞAKA GGM) Programı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantıları Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye’de gerçekleştirilmiştir.

DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Sakin, İskenderun Teknik Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazif Çalış, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Özalp ve Projedem Yönetim Kurulu Başkanı Muti Rumelli’nin katılım sağladığı toplantılara alanında uzman konuşmacılar girişimcilik kültürü ve iş kurma becerilerinin geliştirilmesi ile ilgili deneyimlerini katılımcılarla paylaşmıştır.

Programın moderatörlüğünü projeDEM kurucu ortağı Meltem Duygu’nun üstlendiği programda ilk olarak Karat A.Ş ve Seolog Dijital Pazarlama Ajansı kurucusu Ekrem Karataş söz almış, ardından Haliç Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Hatice Tuğsavul ve Üstün Patent kurucusu Özlem Arslan Kart girişimciliğin tarihi ve tanımı hakkında bilgilendirmelerde bulunmuştur. Tuğsavul’un ardından söz alan Genç Başarı Eğitim Vakfı proje sorumlusu ve aynı zamanda kendisi de bir girişimci olan Meryem Özkan, katılımcılara kendi deneyimlerini aktarmış, son olarak Tübitak İş Geliştirme Mentörü Murat ÜNVER, bir süreç olarak girişimciliğin aşamalarını ve baş edilmesi gereken zorlukları dile getirmiştir.

DOĞAKA bünyesinde yürütülen Girişimci Geliştirme Merkezi (DOĞAKA GGM) Programı ile girişimcilerin iş fikirlerini; aldıkları eğitim, danışmanlık ve mentörlük hizmetleriyle olgunlaştırmaları sağlanacaktır. Ayrıca girişimcilerin yatırımcılar ile bir araya gelmeleri sağlanarak proje fikirlerine fon kaynağı bulma imkânları doğacaktır.

Yaklaşık 500 kişinin katılım sağladığı tanıtım ve bilgilendirme toplantıları, katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ile sona ermiştir.

Program başvuruları 9 Mayıs 2022 tarihi itibariyle https://www.dogakaggm.gov.tr/ internet sitesi üzerinden alınmaya başlanmıştır. Başvurular 30 Haziran 2022 tarihinde sona erecektir.

Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi

Yenişehir Mah. 74002. Sokak Bina No:3 46100 Dulkadiroğlu Kahramanmaraş

DOĞAKA Destek Hattı

0344 231 14 17