DOĞAKA’nın “Osmaniye Yer Fıstığı Müzesi Projesi” TRT Haber Kalkınma Ajandası Programı’nda Tanıtıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çekimleri yürütülen TRT HABER Kalkınma Ajandası Programında “Osmaniye Yer Fıstığı Müzesi Projesi” tanıtıldı.

Söz konusu projeyle; Osmaniye yer fıstığı müzesi, günümüz teknolojisini yansıtan teknolojik altyapısı ve ayrıca yer fıstığı şeklindeki mimari tasarım yaklaşımı, mekânsal organizasyonu, tematik kurgusu, iç mekan kalitesi ve sirkülasyon ile özel tasarlanmış bir mimariye sahip olarak planlanması nedeniyle, Osmaniye'nin simgesel yapısı haline gelmesi hedeflenirken, Osmaniye'nin turizm geliri ve turist sayısının arttırılması öncelikli amaçlar arasında yer almaktadır.

Ajansımız desteğiyle yürütülen “Osmaniye Yer Fıstığı Müzesi Projesi”; yerli ve yabancı ziyaretçilerine kentimizin tarladan sofraya uzanan yer fıstığının hikayesine ev sahipliği yaparken; projemizin tanıtım filmimize aşağıdaki linkten erişim sağlayabilirsiniz.

https://youtu.be/zbcJrCZ9I4Q

Proje ve tanıtım sürecinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür eder, ilgili projenin bölgemize katkı sağlamasını temenni ederiz.

Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi

Yenişehir Mah. 74002. Sokak Bina No:3 46100 Dulkadiroğlu Kahramanmaraş

DOĞAKA Destek Hattı

0344 231 14 17