Kahramanmaraş’ta Mali Destek Programları Bilgilendirme Toplantılarının İlki Gerçekleştirildi

DOĞAKA 2010 Yılı İktisadi ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları’na yönelik bilgilendirme toplantılarının ilki Kahramanmaraş Ramada Oteli’nde gerçekleştirildi.
Kahramanmaraş Valisi Sayın M. Niyazi Tanılır’ın ve DOĞAKA Genel Sekreteri Sayın Erdoğan Serdengeçti’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya ildeki kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin ve özel sektörün temsilcileri katıldı. Öte yandan DPT Müsteşarlığı AB Ekonomik ve Sosyal Uyum Dairesi Başkanı Sayın Mesut Kamiloğlu toplantıya konuşmacı olarak katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti, Ajansın kurulduğu günden günümüze geçirdiği faaliyetlere değinerek, katılımcılara Ajansın ilklerinden bahsetti. Bu doğrultuda Teknik Destek Programı kapsamında verilen proje eğitimlerinden oldukça iyi sonuçlar aldıklarına değinerek “Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarından Mali Destek Programlarına oldukça nitelikli proje başvurularını beklediklerini” söyledi.


DOGAKA_Genel_Sekreteri_Erdogan_SerdengectiSerdengeçti’den sonra söz alan Kamiloğlu, “DOĞAKA’nın kurulduğu günden günümüze birçok başarılı organizasyona imza attığını ve Kalkınma Kurulu toplantısını katılımcı bir anlayışla gerçekleştirerek toplantı süreci boyunca düzenlenen çalışmaların çıktılarının DOĞAKA’nın hazırladığı Bölge Planı’nın başarılı bir plan olmasına büyük katkılar sağladığını” belirtti. Öte yandan DOĞAKA’nın 2009 yılında kurulan Ajanslar arasında mali destek proje teklif çağrısına çıkan Ajanslardan biri olmasından dolayı Genel Sekreter ve Ajans çalışanlarına teşekkür etti.


Açılış konuşmalarının sonuncusunu Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Sayın M. Niyazi Tanılır yaptı. Konuşmasında, DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti ve Ajans çalışanlarına yürüttüğü çalışmalarından dolayı teşekkür ederek “Kahramanmaraş ilindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarından, yerel yönetimlerden ve sivil toplum örgütlerinden DOĞAKA’nın teklif çağrısına çıkmış olduğu destek programlarına kendi görev ve yetki alanlarına giren konularda proje hazırlamalarını beklediklerini” söyledi.


Açılış konuşmalarının ardından DOĞAKA Program Yönetimi Birim Başkanı Mehmet Çakmak mali destek programlarının tanıtımına yönelik sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından programın soru – cevap kısmına geçilerek katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.
Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi

Yenişehir Mah. 74002. Sokak Bina No:3 46100 Dulkadiroğlu Kahramanmaraş

DOĞAKA Destek Hattı

0344 231 14 17