Narenciye Diyarı Hatay’ın Dörtyol İlçesinde DOĞAKA’dan Muz Seracılığı Desteği

Hatay ili Dörtyol ilçesinde, tarımsal üretimde daha yüksek katma değer oluşturmak amacıyla muz yetiştiriciliğine başlayan bir üretici; üretim kapasitesini artırmak ve ürünleri işleyip/ depolayabilmek amacıyla hazırladığı projesi ile başarılı olarak, Ajansımızdan destek almaya hak kazanmıştır.

Proje kapsamında muz üretimi gerçekleştirdikleri 13 dekar toplam alanlı 2 sera ünitesine ilave olarak, hâlihazırda, 10 dekar alana sahip 1 adet yeni muz serası ünitesi ile muz sarartma/ depolama amacıyla kullanılacak 1 adet depolama tesisinin kurulumu başarıyla tamamlanmıştır.

Projenin başarı ile uygulanmasıyla muz üretimi yapılan örtü altı alan büyüklüğü 23,2 dekara çıkarılmış, muz üretim kapasiteleri yıllık 172,5 tona yükseltilmiş, muz sarartma/olgunlaştırma ve depolamada 125 ton kapasite oluşturulmuştur.

Söz konusu işletmenin tarımsal gelirlerinde % 50 ve karlılığında % 20 artış sağlanırken, meyve yetiştiriciliğindeki maliyetlerde % 10 düşüş sağlanarak karlılığın yükseltilmesine destek verilmiştir. Bunun yanı sıra, muz sarartma/olgunlaştırma ve depolama ünitesiyle pazarlama altyapısının geliştirilmesi ve satışlarda oluşan karlılıkta ise % 20 artış sağlanacağı öngörülmektedir.

Bölgemiz seracılığında kapasite ve verimliliği artırarak katma değeri yüksek tarımsal üretimi geliştirme ve seracılık uygulamalarının zenginleştirilmesine katkı sağlayan projenin paydaşlarını tebrik eder, başarılı projemizin bölgemiz adına hayırlı olmasını temenni ederiz.

Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi

Yenişehir Mah. 74002. Sokak Bina No:3 46100 Dulkadiroğlu Kahramanmaraş

DOĞAKA Destek Hattı

0344 231 14 17