Osmaniye’de Avrupa Birliği Ve Diğer Fon Kaynakları

T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın Teknik Destek Programı kapsamında Osmaniye Valiliği İl Planlama Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Avrupa Birliği ve Diğer Fon Kaynaklarına Proje Hazırlama Uygulama ve Yönetimi" adlı eğitim çalışması tamamlandı.
Projenin kapanış toplantısında yapılan sertifika törenine Osmaniye YDO uzmanlarının yanı sıra Osmaniye Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hakan Torun, Eğitimci Doç. Dr. Halil İbrahim Bülbül ve İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Serdar Yılmaz Saraç katıldı.


Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) binasında düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, "AB ve diğer hibe kaynaklarından ilimizdeki Kamu Kurumları, Belediyeler ile Meslek Odalarının en yüksek seviyede yaralanmasını sağlamak ve kurumlara proje hazırlamada rehberlik etmek amacıyla Valiliğimiz İl Planlama ve Koordinasyon bünyesinde kurulmuş olan Avrupa Birliği ve Projeler Koordinasyon Bürosu görevlileri tarafından hazırlanarak Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'na sunulmuş olan 'Avrupa Birliği ve Diğer Fon Kaynaklarına Proje Hazırlama Uygulama ve Yönetimi' adlı projemiz kabul edilmiş ve eğitim amaçlı program uygulanmıştır. 13 Eylül - 24 Eylül 2010 tarihleri arasında Osmaniye Girişimci İşadamları Derneğinde (OGİAD) yapılan eğitimin amacı, Osmaniye ilindeki kurum ve kuruluşların proje hazırlama ve yönetimi konusunda kapasitelerinin artırılmasını sağlayarak, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısına katkı sağlamaktır. Bu amaçla düzenlenen 80 saatlik eğitim sonucunda başarılı kursiyerlere sertifikalarını veriyoruz. Bu kursiyerlerimizi kutluyorum ve başarılar diliyorum" dedi.


AB ve diğer fon kaynaklarından Osmaniye'deki kurum ve kuruluşların yeterince faydalanamadığını belirten Tunç, "Bunların da bazı sebepleri var. Bu konuda eğitim veren resmi bir kurum yok. Bir zorunluluk olmadığı ve özel ilgi olmadıktan sonra bu konuda bir girişim olmuyor. Diğer yandan proje hazırlama konusunda art niyetli insanlar oluyor ve sivil toplum kuruluşları da bu tür insanlardan çok zarar görüyor. Bundan dolayı Valilik bünyesinde Proje Bürosu kuruldu. Bundan amacımız kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarına danışmanlık yapmaktır. Yararlanabilecekleri fonlar hakkında bilgi vermektir. Ayrıca Valilik internet sitesinde de hibe programları ile ilgili açıklama yapılmaktadır. Kursiyerlerimizin güzel projeler hazırlamalarını ve AB projelerinden daha çok yararlanmamızı sağlamalarını temenni ediyor, bu eğitimin düzenlenmesine katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi

Yenişehir Mah. 74002. Sokak Bina No:3 46100 Dulkadiroğlu Kahramanmaraş

DOĞAKA Destek Hattı

0344 231 14 17