Osmaniye’de Kosgeb’den Ydo’ya Ziyaret

Osmaniye KOSGEB birimi Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Osmaniye YDO’yu ziyaret etti.
KOSGEB İl Müdürü Alper Soykal öncülüğünde Osmaniye YDO’ya gelen KOSGEB ekibi ile yapılan görüşmede Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi İl Başkanlığı (KOSGEB) tarafından Osmaniye’li işadamlarına verilen destekler konusunda bilgiler verildi.


Toplantıda Osmaniye KOSGEB İl Müdürü Alper Soykal; önceleri sadece analiz ve test yapan KOSGEB’in bu gün kobilere kredi veren bir kurum haline geldiğini söyledi. Alper Soykal KOsgEB’in ilk olarak imalat sektöründe faaliyet gösteren kobilerimizin metallerini test ve analiz eden, bunların sonuçları hakkında test ve analizleri yaptıran firmalara yorumlarda bulunan ve teknik sorunlarını gideren birim olarak faaliyete geçtiğini, fakat zaman içerisinde gelişen şartlar ve işadamlarından gelen taleplerle bu hizmet faaliyetlerinin gelişmiş eğitimler haline dönüştüğünü, daha sonra sanayicilerin talepleri doğrultusunda KOSGEB’in kredi verir duruma geldiğini belirtti.


Alper Soykal KOSGEB’in şu anda oldukça gelişmiş şekilde Türkiye’nin 50 vilayetinde faaliyet gösterir bir kurum haline geldiğini, KOSGEB olmayan bütün illerimizde de kısa süre içerisinde birer KOSGEB merkezi kurulacağını, Osmaniye’de bir KOSGEB merkezinin bulunmasının kobilerimiz için büyük bir avantaj olacağını söyledi. Şu anda KOSGEB’in altı destek programı uyguladığını belirten Alper Soykal, bunlardan bir tanesi genel destekleme halinde olmasına karşılık diğer beş tanesi de proje ile verilmektedir dedi.


Osmaniye YDO Koordinatörü Hakan Torun’da toplantıda T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş olup Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye illerinin yer aldığı TR63 bölgesinin ulusal ekonomiye katkısını en üst düzeye çıkarmak, bölgenin kendi içinde ve diğer bölgelerle arasındaki gelişmişlik farklarını azaltmak gibi sosyal ve ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla kurulmuş olduğunu söyledi. Toplantıda KOSGEB tarafından Osmaniye YDO uzmanlarına yönelik bir bilgilendirme seminerinin yapılması yönünde fikir birliğine varıldı.
Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi

Yenişehir Mah. 74002. Sokak Bina No:3 46100 Dulkadiroğlu Kahramanmaraş

DOĞAKA Destek Hattı

0344 231 14 17