Osmaniye'de Mali Destek Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

DOĞAKA 2010 Yılı İktisadi ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları’na yönelik bilgilendirme toplantısı Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
DOĞAKA Genel Sekreteri Sayın Erdoğan Serdengeçti’nin ev sahipliğini yaptığı toplantı, Osmaniye Valisi Sayın Celalettin Cerrah’ın katılımları ile gerçekleşti. Toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarından, yerel yönetimlerden, sivil toplum kuruluşlarından ve özel sektörden yoğun olarak katılım sağlandı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti, Ajansın kurulduğu günden bugüne yaptığı faaliyetlere değindi. Ajansın ilk’lerinden ve en’lerinden bahseden Serdengeçti DOĞAKA’nın kısa zamanda büyük işler başardığını belirtti. Teknik Destek Programı ile amaçlanan başarının yakalandığının altını çizerek, Mali Destek Programı’ndan daha da iyi sonuçlar almak istediklerini belirtti.
Erdoğan Serdengeçti’den sonra Osmaniye valisi Sayın Celalettin Cerrah açılış konuşması yaptı. Sayın Cerrah konuşmasında tarım toplumu olan Osmaniye’nin harekete geçip iyi projelerle birlikte desteklerden pay alarak sanayi toplumu haline gelmesi gerektiğini belirtti. Osmaniyelinin sürekli Yatırım Destek Ofisi’ni ziyaret etmesi ve Ajans uzmanlarından bilgi alması gerektiğinin altını çizen Sayın Cerrah Osmaniye’yi bol proje yapan, bol kredi alan bir il olarak görmek istediğini belirtti. Akdeniz Bölgesi’nde Adana’dan sonra en çok işsizlik sorunu olan ilin Osmaniye olduğunu, bunun sunulacak örnek projelerle azaltılması gerektiğini vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından DOĞAKA Program Yönetimi Birim Başkanı Mehmet Çakmak mali destek programlarının tanıtımına yönelik sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından programın soru-cevap kısmına geçilerek katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.
Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi

Yenişehir Mah. 74002. Sokak Bina No:3 46100 Dulkadiroğlu Kahramanmaraş

DOĞAKA Destek Hattı

0344 231 14 17