Osmaniye’de Modüler Mesleki Eğitim Çalışması

T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın Teknik Destek Programı kapsamında Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “Modüler Mesleki Eğitim Uygulamalarında Kalitenin Artırılması” isimli proje eğitimi tamamlandı.
Projenin kapanış toplantısına yapılan sertifika törenine Osmaniye YDO uzmanlarının yanı sıra Osmaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uçar katıldı.


Sertifika törenine katılan Osmaniye YDO Koordinatörü Hakan Torun eğitim çalışması kapsamında modüler mesleki eğitim uygulamaları konusunda eğitim gören öğretmenlerimiz, bu eğitim çalışması ile okullarda öğretimin kalitesinin artmasına ve mesleki eğitim kurumlarının kapasitesinin gelişmesine yardımcı olacaklardır” dedi.
Osmaniye YDO Koordinatörü Hakan Torun; “Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş olup Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye illerinin yer aldığı TR63 bölgesinin ulusal ekonomiye katkısını en üst düzeye çıkarmak, bölgenin kendi içinde ve diğer bölgelerle arasındaki gelişmişlik farklarını azaltmak gibi sosyal ve ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla kurulmuştur. Bu amaçla sağlanan teknik destek programı kapsamında sizler modüler mesleki eğitim uygulamaları konusunda eğitim gördünüz. Bu eğitim ile okullarımızda öğretimin kalitesini artacak ve mesleki eğitim kurumlarının kapasitesi gelişecektir” şeklinde konuştu.


T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın Teknik Destek Programına Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen ve Ajans tarafından kabul edilen bu projenin genel hedefinin meslek dersleri öğretmenlerimiz ve mesleki eğitimle doğrudan ilgili sosyal ortakların “Modüler Mesleki Eğitim Uygulamaları” konularında eğitimlerini sağlayarak okullarda öğretimin kalitesinin artırılması ve bölgemizin nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamaya destek vermek olduğunu, ayrıca kişilerin yerel, bölgesel, ulusal ve sektörel ihtiyaçlar doğrultusunda ulusal ve uluslara arası yeterliliklere uygun olarak hayat boyu öğrenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere eğitim kurumlarının kapasitesini geliştirmek olduğunu söyledi.


Osmaniye YDO Koordinatörü Hakan Torun çalışma ile mesleki eğitimle ilgili tarafların personelinin modüler program hazırlama ve ulusal ve uluslar arası uygulamalar konusunda eğitimlerini sağlayarak eğitimde kalitenin artmasını desteklemek, yerel, bölgesel ve sektörel ihtiyaçlar için ulusal ve uluslar arası yeterlilikler çerçevesinde kişilerin hayat boyu öğrenme ihtiyaçlarını karşılamak, yaygın ve örgün mesleki eğitim kurumların; kapasitesini geliştirmek, yatay ve dikey geçişlere hazırlamak, ölçme-değerlendirme ve belgelendirme altyapısını oluşturmak ve ulusal yeterlilikler çerçevesinde akreditasyona hazırlamak, ilimizdeki mesleki eğitim kurumlarında modüler uygulamanın kalitesini artırmak için öğretim ortamlarını, araç ve gereçlerini yeniden düzenlemek ve donanım ihtiyaçlarını karşılamak gibi faydalarının olduğunu söyledi.


Projede eğitimleri veren Doç.Dr. İbrahim Demirtaş ise projenin bölge illerimizdeki mesleki eğitim kurumları ve sosyal ortaklarda yürütülen faaliyetlerin desteklenmesi sağlama, bölgemizde mesleki yeterlilikler çevresinde ölçme, değerlendirme ve belgelendirme yeterliliği almak isteyen kuruluşların bilgilendirilmesine katkı verme, okullarımız ile sanayi sektörü  arasında sürekli işbirliği geliştirme, modüler programlar hazırlamasına katkı sağlama, proje çerçevesinde yapılacak çalışmalar ile Osmaniye ilindeki meslek okullarının modüler program hazırlama ve uygulama çalışmalarına katkı sağlama, eğitim ve öğretim kurumları ile proje hazırlayan ve uygulayan kurumların kapasitelerinin gelişmesine destek sağlama gibi konularda çarpan etkilerinin de olacağını belirtti.
Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi

Yenişehir Mah. 74002. Sokak Bina No:3 46100 Dulkadiroğlu Kahramanmaraş

DOĞAKA Destek Hattı

0344 231 14 17