Osmaniye Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde Ab Proje Hazırlama Eğitimi

T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın Teknik Destek Programı kapsamında Osmaniye Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen "Avrupa Birliği Proje Hazırlama, Uygulama ve Yönetimi" adlı eğitim çalışması tamamlandı.
Eğitimin kapanış toplantısında yapılan sertifika törenine Osmaniye YDO uzmanları ile Osmaniye Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği yöneticileri katıldı.


AB proje uzmanı Ümit Yıldırım tarafından verilen eğitimlerde Avrupa Birliği projelerinin hazırlanmasına yönelik katılımcıların Türkiye-AB Katılım Öncesi Mali İşbirliği Süreci, bu sürecin beraberinde getirdiği proje finansman imkanları hakkında bilgilenmeleri sağlandı ve özellikle de bu süreçte aktif bir biçimde yer alabilmelerinin ön koşulu olan Avrupa Birliği formatında proje teklifi hazırlama konusunda bir kapasite oluşturulmasına çalışıldı.
Osmaniye Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda interaktif bir yapı içerisinde ve katılımcıların her an eğitimin içerisinde olmalarını sağlayan bir formatta yapılan çalışmalar, katılımcıların soru ve yorumları ile konuları daha iyi öğrenmelerini sağladı.


Eğitimlerde Avrupa Birliğine proje başvurusu yapılırken hazırlanması gereken temel dokümanlar ve Mantıksal Çerçeve Matrisi bizzat katılımcıların kendileri tarafından grup çalışmaları ile hazırlandı. Eğitimlerde; Türkiye-Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali İşbirliği Süreci, Türkiye' de Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje ve programlar, AB tarafından finanse edilen proje ve programlar kapsamındaki hibe imkanları, Avrupa Birliği Proje Çevrimi Yönetimi, Mantıksal Çerçeve Matrisi, Paydaş Analizi, Problem Analizi, Hedef Analizi, Strateji Analizi, Hibe Programları Başvuru Formları ve Eklerinin Hazırlanması konuları işlendi.
Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi

Yenişehir Mah. 74002. Sokak Bina No:3 46100 Dulkadiroğlu Kahramanmaraş

DOĞAKA Destek Hattı

0344 231 14 17